Anémia: Szív - Bedó kutyakozmetikaFokozódó gyengeség, fáradtság,  az íny, száj, és a szemhéj belsõ felszínének halványfehéres színe, nem mutatják az egészséges halvány rózsaszínes árnyalatot. Bármilyen helyzetben elõfordulhat, amikor elégtelen a vörösvérsejt ellátás. Így okozhatja a csökkent vörösvértest szám, nem megfelelõ étrend, fehérvérûség, és okozhatja a vörösvérsejt pusztulás növekedése. Okozhatja még mérgezés, leptospirózis, vérveszteség, trauma, parazita.

Mit tegyünk: Megelõzésképpen idõközönként ellenõrizzük a kutya nyálkahártyáit halványak-e? Abban az esetben, ha bármely tünetet észleli, vagy gyengeséget, fáradtságot vesz észre a kutyán-, cicán azonnal orvoshoz kell fordulni. 

A szív kéthegyû billentyûjének az elégtelensége: Kifejezetten rezgõ, visszhangzó köhögés, rendszerint korán reggel, éjszaka, vagy megerõltetõ mozgás,és felfokozott izgalmi állapotban. Slejmürítés vérrel, vagy vér nélkül. Elõrehaladott esetekben a kutya nem is köhög, légzési nehézségei vannak, fejét fennhordja, nem hajlandó lefeküdni, és idegesnek látszik. Az ajkak, fogíny, és a kötõhártya megkékül. A tüdõszövetben felhalmozott folyadék okozza, ami a normál keringést gátolja. 6 évesnél idõsebb kutyákon jelentkezik, lassan fejlõdik, és egyre súlyosabbá válik. Kutya szív - Bedó kutyakozmetika

Mit tegyünk: A korai kezelés fontos, általában egész életre szóló gyógyszerkezelést igényel. Otthoni kezeléskor a kutyát alacsony sódiétán kell tartani, és kímélni kell a testi megerõltetéstõl.

Szívizom betegség: Folyadékkal teli „sörhas”, étvágytalanság, fokozatos súlyvesztés. A kutyának lehetnek légzési nehézségei, állapota lassan romlik. Elõrehaladott esetekben a súlyvesztés néhány héten belül igen jelentõs lehet. Gyorsan romló légzési panaszok, köhögés. Ismeretlen eredetû, gyakori betegség, a szívizom nem mûködik megfelelõen, és a szív megnagyobbodik, a szív egy vagy mindkét oldalát érintheti. Leggyakoribb a nagytestû kutyáknál, fiatal korban jelentkezik, és kezdõdik.

Mit tegyünk: A korai kezelés lényegbe vágó, folyamatos gyógyszeres kezelés elkerülhetetlen, ami lassítja a folyamatot, javítja a szívet, de nem gyógyul meg soha.