Fésülés: Tibet terier - Bedó kutyakozmetika
Ezt a műveletet, olyan fajtákon kell alkalmazni a kutyakozmetikusnak, amelyeket nem szabadna nyírni. Persze vannak olyan esetek, amikor a fésülős fajtáknál is elkerülhetetlen,hogy a kutyakozmetikus ne nyírja le. A fésülős fajták kétféle szőrrel rendelkeznek, fedő, és aljszőrrel, ami pehelyszerű. Ezeket a kutyusokat, általában évente kétszer, a tavaszi, és őszi vedlés idején kell a kutyakozmetikusnak kifésűlnie: Németjuhász, Kaukázusi.

Vannak olyan fésülős kutyafajták is, amelyek egész évben vedlenek, évszaktól függetlenül: Skót juhász, Pekingi palotakutya, ezeket a kutyusokat 2-3 havonta fésültetni kell kutyakozmetikussal.

Vannak olyan fésülős tipusok, mint a: Bobtailt, Birded collit, és pincsereket, 4-6 hetente ápoltatni érdemes kutyakozmetikussal, mert ezeknek a szőrtipusu kutyáknak a fedőszőrük nagyon hosszú és az aljszőrükkel összeállva páncélszerű csomókat képez a testén.  Mindig fém szerszámot (fésűt, kefét) használjunk, hogy ne legyen a kutya szőre statikus.

Azért kell a fentiekben említett szőrtipusu kutyákat elvinni a kutyakozmetikushoz, mert a szőr összecsomósodása után a bőr nem tud szellőzni, és beekcémásodik. Megtelepszenek benne az élősködők, fekélyes sebek alakulnak ki, amit a legyek beköpnek és kifejlődnek bennük a nyűvek is.